Un ministru liberal a câștigat titlul de premiantul săptămânii la emisiunea Culisele Puterii, de la Realitatea Plus. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru,  a fost nominalizată de consultantul politic,  Miron Mitrea, care a apreciat gestul ministrului liberal de a se deplasa in Germania pentru a vedea condițiile în care lucrează românii.

”Sigur că este discutabil dacă gestul este unul doar de imagine, dacă este populist sau nu. In sfârșit, un membru al Guvernului se duce să vadă unde mor românii la sparanghel, că nu e vorba de sparanghel e vorba de tot felul de abatoare. Sigur, este puțin, dar este un gest. Noi am protestat aici că Guvernul României a exportat carne vie fără să ia masuri sau a acceptat exportul făcut de alții, ceea ce este mai grav”, au fost aprecierile lui Miron Mitrea.

Invitatul permanent al emisiunii a arătat că Ministrul Muncii poate să facă treabă serioasă în Germania. ”Nu știu dacă are voință, dacă are suficientă tărie în stomac, dar pârghii să-i tragă pe nemți la răspundere are rău. Dacă se întâmplă ce am văzut că se întâmplă înseamnă că se încalcă legislația germană, cea cu care ne scot ochii tot timpul și ne spun  să plătim taxele ca în Germania. E în regulă, dar atunci și condițiile de muncă trebuie să fie ca în Germania. Nu pui 7 oameni într-un bidon de tablă. Anchetele nu le-am făcut noi, am citit în Bild, iar Violeta Alexandru poate să facă treabă dacă vrea” a declarat fostul lider de sindicat.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Nu este oportună suspendarea preşedintelui Iohannis
Articolul următorMitrea: e plină Vrancea de rudele lui Ion Stefan în funcții de conducere