Ministrul Dezvoltării, Ion Stefan, a primit titlul de repetent al săptămânii la emisiunea Culisele Puterii. Decesul unei rude bolnave de Covid 19, din județul Vrancea, l a făcut pe Miron Mitrea să cunoască la fața locului situația din teritoriu.”Dacă în București se mai face o anchetă epidemiologică, în țară….” a rămas fără cuvinte invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii. Indiferent ce făcea, dădea prin tot județul de baștină al ministrului liberal de rude nenumărate ale lui Ion Ștefan. 

”În Vrancea și peste tot în București are numai rude: nași, cumetrii, cunoștiințe, prieteni, peste tot, consilieri. Este interesant că Ion Stefan critica foarte puternic când era în Opoziție numirile pe criterii politice. Dar greșesc, acestea nu sunt numiri pe criterii politice, sunt numiri pe criterii familiale. Este o mizerie numirea de neprofesioniști în funcții de responsabilitate”, a avertizat Miron Mitrea și a atras atenția că un astfel de comportament se poate solda cu pierderi de vieți omenești. Mitrea a îndemnat presa să aducă în atenția opiniei publice practica păguboasă a nepotismului și a amintit cum un fost director de loterie pus în funcție de conducere la Direcția Apele Române Galați  a ajuns la pierderi de vieți omenești când a dat ordinul inconștient de a deschide un baraj de acumulare.

În ceea ce privește situația actuală a pacientilor infectați cu coronavirus, fostul demnitar a putut să se convingă cum resposabilii Direcției Județene de Sănătate Publică o îndemnau pe ruda sa infectată cu coronavirus și singura în casă să sune la 112 în caz că are nevoie de ajutor. Îndemnul de a suna la 112 era singura soluție venită din toate părțile.

Ca să ajute presa în înțelegerea situației, Mitrea a făcut o succinta prezentare politică: ”Ion Ștefan este venit din PDL. PNL-ul local este în furie împotriva acestei situații, bănuiesc că din cauză că nu au ajuns ei la funcții și au ajuns rudele lui. Nu cred că este singurul care face asa ceva. Nu-l cunosc pe Ion Stefan , dar este exemplu a ceea ce se întâmplă în România nu numai cu 

Articolul precedentVioleta Alexandru – premianta săptamânii la Culisele Puterii
Articolul următorCataramă, pericol public în campanie electorală!