Prin Programul Start-Up Nation, românii din diaspora pot accesa granturi ale guvernului României în valoare de 200.000 de lei, cu condiția să angajeze două persoane.Cei care nu vor putea să ofere decât un loc de muncă prin dezvoltarea afacerii lor vor primi 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veți putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cădariu.

Datorită solicitărilor de prelungire a perioadei de înscriere, românii din diaspora au timp până la data de 03.10.2022, ora 20:00.

Ce documente trebuie să prezinte beneficiarii?

Românii ce locuiesc în diaspora și doresc să beneficieze de finanțarea din partea programului Start-Up Nation Diaspora trebuie să prezinte dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate, în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Solicitările pentru acest program se fac doar online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, iar în cadrul programului pot fi finanțați 1.000 de beneficiari

Articolul precedentSalariul minim european: 600 de Euro brut, în România, jumătate decât în Austria
Articolul următorCiolacu zice că UE s-a luat după PSD la plafonarea energiei