Anul acesta, România și-a plătit ratele, dobânzile și restanțele la datoria publică și se anticipează că, în 2023, ea va scădea cu un punct procentual din cele 12 puncte procentuale cu care Guvernele Orban și Cîțu au îndatorat țara. Mai mult decât atât, pe fondul reducerii îndatorării, în susținerea antreprenorilor și în pachete sociale s-a întors în economie 6% din PIB. Datele statistice au fost anunțate de președintele PSD la conferința de presă de după reuniunea organizației județene de partid de la Mehedinți. Ele sunt diametral opuse față de contra-performanța Coaliției de dreapta care a făcut datorii de 200 de miliarde de lei și a întors în economie doar 2% din PIB, un procent comparabil cu cel al Ghanei, potrivit lui Marcel Ciolacu.
Prin cooptarea PSD la guvernare, țara a virat în direcția corectă și, în 2022, România a plătit dobânzi și restanțe la credite de aproape 1,8% din PIB. Scădem datoria publică și pompăm în economie, în loc să facem datorii și să se accelereze declinul economic.
Președintele PSD susține că datele statistice au ca sursă rapoartele Comisiei Europene și a arătat că Bugetul de stat pe 2023, făcut pentru prima data pe proiecte, va confirma direcția bună pe care a apucat România.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiolacu: România este cu un pas mai aproape de Schengen!
Articolul următorPNL trebuie să rămână pe picioarele proprii la proba bugetului