Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă par să se înțeleagă minunat chiar și când pe Klaus Iohannis îl mai apucă resentimentele față de PSD. Și mai bagă bățul prin gard cu o indicație sau un îndemn războinic. Mai nou, Nicolae Ciucă a promis că nu se va lăsa purtat de Marcel Ciolacu și va merge pe picioarele lui. Dar camaraderia și buna înțelegere nu se pierd așa de ușor. Mai ales dacă este o compatibilitate de arme în fața opiniei europene că pensiile militare ar fi pensii speciale. E război și militarii, speciali sau nu, trebuie lăsați în PACE!
Dar pe câtă înțelepciune există între liderii PSD și PNL, pe atât sunt mai puternice convulsiile în eșaloanele inferioare.
Mai nou, o decizie a celei mai înalte instanțe, ICCJ, îl absolvă de orice vină pe Klaus Iohannis în chestiunea vânzării Ardealului de către Marcel Ciolacu. Nu, liderul social democrat a iertat, dar verdictul venit din partea unei Justiții taman primenite de noile legi promulgate, ii zgândără pe oamenii lui Kelemen Hunor. 
Până la urmă din aceste ostilizări și repoziționări ar fi păcat să sufere Nicolae Ciucă pentru ce a zis Klaus Iohannis. Și premierul, vrea nu vrea, este nevoit să accepte că orice majorare este parte a unui Buget de venituri și cheltuieli. Buget care trebuie trecut prin Parlament, adică prin sita structurilor de bază. Aici se va vedea dacă există sau nu există Coaliție. Ea merge pe un pod suspendat care va avea mereu două capete! Și mai multe saltele de siguranță! Una pe care a dezumflat-o constant Klaus Iohannis, alta cu care defilează UDMR. Va fi o problemă de armate sau de generali?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRomânia, în direcția corectă: cu PSD la guvernare, datoria publică se reduce cu un punct procentual
Articolul următorMiron Mitrea: Guvernul Ciucă s-ar descalifica dacă ar accepta mecanisme de condiționare anti-românești de admitere în Schengen, creație a Monicăi Macovei și echipei ei!