Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la primăria Sectorului 2, a vorbit, astăzi, în cadrul emisiunii Realitatea din PSD, moderată de Anca Alexandrescu, despre asteptările pensionarilor în legătură cu creșetrea punctului de pensie cu 40% ca urmare a votului din această săptămână, din Parlament, precum și despre situația școlilor din Sectorul 2 în contextul pandemic actual, dar și despre proiectele sale în ceea ce privește dezvoltarea zonei verzi din sector.

Potrivit lui Dan Cristian Popescu, majoritatea pensionarilor speră la această mărire și se agață de această speranță. “Mulți spun ca Guvernul va împiedica apilcarea rectificării bugetare, dar speră că în decembrie vor scapă de acest guvern și va veni altul care să pună în aplicare mărirea. (…) Votul din Parlament pune o anumită presiune și pe guvernul actual și pe cel viitor. Nu poți să îl ignori”, a afirmat candidatul PSD la primăria Sectorului 2.

Strict legal – spune social-democratul –  pensiile bazate pe contributivitate ar trebui să crească la fel, însă acest lucru nu ar rezolva, de fapt, problema de fond, respectiv inechitățile din sistem, ci, din contră, ar mări-o. 

“Dacă ne uităm la nevoia efectivă a celor cu pensii mici, între 700-1000 de lei, să se dea ceva fix, un fel de bonus de 40% printr-o primă fixă; un procent mai mic pentru cei cu pensii între 1000-1200 lei și așa mai departe. Am făcut la un moment dat, când eram în PNL, o astfel de propunere lui Ludovic Orban: indemnizație fixă pe niște praguri – cel mai mult pentru cei mai defavorizați și să se ajungă la un anumit nivel, în funcție evident și de câți bani ai (la buget – n.r)”, a arătat Dan Cristian Popescu.

Pe de altă parte, el a declarat că Sectorul 2 este pregătit pentru zilele în care se va face școală online în contextul organizării alegerilor locale din 27 septembrie, precum și în ceea ce privește siguranța în cazul întoarcerii copiilor în bănci ca urmare a începerii noului an școlar pe 14 septembrie: “Am pregătit tot ce ar fi nevoie pentru prevenție, din punct de vedere tehnic. Suntem foarte pregătiți. (…) Noi ne-am ocupat de siguranța profesorilor. Ministrul nu ne-a pus la dispoziție aproape nimic”.

Dan Cristian Popescu consideră, în schimb, că materiile ar trebui readaptate la predarea online, subliniind că este foarte greu să predai manualele tradiționale online. “Este greu să menții interesul unui copil care nu e lângă tine. Trebuie învățat cumva din zona jocurilor făcute să țină copilul atent și transpusă (materia -n.r) astfel încât să fie interactivă. Ar fi trebuit să existe niște comisii care să facă acest lucru sau chiar ministerul (Educației – n.r.). Cred că nu este târziu nici acum”, a precizat acesta. 

În context, el a afirmat că ar fi fost bună majorarea salariilor sau măcar acel bonus de de 500 de euro pentru cadrele didactice introdus de PSD prin rectificarea bugetară. El șia- motivatțafirmația prin faptul că dascălii  “sunt supuși la o nouă provocare (predarea online – n.r.), precum și unui risc zilnic (pandemia de coronavirus – n.r.)”.

Cât privește ultimele sale realizări, acesta a vorbit despre “Piața Românilor”, recent inaugurat[ ]n Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde pensionarii pot beneficia de produse 100% românești și de preturi mai mici: “Piața este localizată în zona Colentina, str. Cremenița. Aici găsești doar produse românești, bio, la prima mână. Este o reducere de 26% pentru pensionari din prețul legumelor și al fructelor dacă vin cu talonul de pensii”.

Parcul Ema “construit în două săptămâni într-o zonă în care mămicile cu copii nu aveau unde să se joace” este o altă realizare despre care candidatului la sectorul 2 îi place să vorbească. Și nu se oprește aici, după cum chiar el recunoaște. Alte două parcuri le are în vizor, unul în zona Fabrica de Glucoză și un altul în zona Creangă din Capitală. În plus, se pun bazele unui proiect mai amplu, respectiv unui parc de 274 hectare, de mărimea Herăstrăului în Sectorul 2: “Cei de la USR s-au opus doar pentru că era propus de mine. Este mare și este util (parcul – n.r.). Ei au motivat că nu e accesibil locuitorilor sectorului, dar parcul este adiacent cartierelor Andronache, Colentina, Tei și Petricani. (…) Este un pol de dezvoltare. Aici era singurul loc unde puteam face un parc atât de mare, cu piste de biciclete, un râu artificial…”

În plus, pentru a fluidiza traficul din sector, acesta spune că și-a propus să construiască pasarele pietonale circulare prevăzute cu scări rulante și să desființeze trecerile de pietoni. “Este mai ieftin să ridici pietonii decât să ridici mașinile”, a arătat candidatul PSD, menționând că în cazul proiectului său costul ar fi de 10% din prețul unei pasarele auto. 

Întrebat cum a decurs campania principalului său contracandidat la funcția de edil al Sectorul 2, Radu Nicolae Mihaiu (Alianţa USR PLUS susținută de PNL), acesta a precizat că a fost plină de atacuri și injurii. 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCând politica ajunge la Periprava
Articolul următorNeculai Onțanu riscă 13 ani de pușcărie