Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat o victorie clară în alegerile locale din județul Vâlcea, consolidându-și poziția la nivelul Consiliului Județean și câștigând majoritatea primăriilor din regiune. Rezultatele numărătorii paralele efectuate de partidele politice arată că PSD a obținut controlul asupra Consiliului Județean și a 53 dintre cele 89 de localități din județ.

Printre câștigătorii notabili se numără actualul președinte al Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, care a câștigat al treilea mandat în mod detașat. În același timp, în municipiul reședință, Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, fostul ecologist și candidatul PSD, a fost reales primar pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv.

În afara capitalei județului, victoriile pentru primării au fost împărțite între PSD și PNL. În municipiul Drăgășani, de exemplu, liberalul Costinel Stoica a obținut primul său mandat de primar. În orașul Băbeni, candidatul PNL Ștefan Bîzîc s-a impus în fața primarului PSD în funcție. În orașele stațiuni Brezoi și Călimănești, precum și în orașul Bălcești, PNL și-a menținut primarii în funcție.

Totuși, PSD a rămas stăpân pe primăriile din orașele Băile Govora, Băile Olănești, Ocnele Mari și Horezu, demonstrând o puternică bază de susținere în aceste comunități. În plus, partidul a câștigat Primăria Berbești și alte 47 de comune din județ.

Prezența la vot în județul Vâlcea a fost semnificativă, cu aproape 58% din totalul cetățenilor înscriși pe liste participând la scrutin. Acest lucru indică o implicare activă din partea comunității în procesul democratic și în alegerea liderilor locali și regionali care să îi reprezinte interesele și să promoveze dezvoltarea județului.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentVictorie pentru PSD în Prahova: Virgiliu Nanu Conduce Consiliul Județean
Articolul următorIonuț Pucheanu a câștigat fără probleme Primăria Galați pentru al treilea mandat