PSD a obținut o victorie clară în alegerile locale din județul Bacău, cu un scor de peste 41% conform numărătorii parțiale. Social-democrații au reușit să câștige primăriile din orașele Onești, Buhuși și Târgu Ocna. Senatorul PSD de Bacău, Cristina Pravat, va fi noul președinte al Consiliului Județean Bacău.

Pe locul al doilea se află Mircea Fechet (PNL) cu aproximativ 27%, iar pe locul al treilea se situează Gelu Mărgina (AUR) cu 10%. Ion Melinte (ADU) a obținut aproximativ 8%.

Municipiul Bacău

În municipiul Bacău, Lucian Viziteu (ADU) a câștigat un nou mandat, conform rezultatelor parțiale care îi arată un procent de 36%. Pe locul al doilea se află Valentin Ivancea (PSD) cu 23%, urmat de Cristi Manolache (11%), Sergiu Sechelariu (11%), Dragoș Ștefan (AUR) cu 5,66% și Cristian Ghingheș cu 4,8%.

Onești

Adrian Jilcu (PSD) a câștigat Primăria Onești cu peste 50% din voturi. Elena Apavaloaie (PNL) se află pe locul al doilea cu 31%, iar Gnatiuc Nicolae (AUR) a obținut 4,88%.

Comănești

Viorel Miron (PNL) a câștigat Primăria Comănești cu aproximativ 52%. Pe locul al doilea se află Ștefan Constantin (PSD) cu 31%, iar Drumea Laurențiu (AUR) a obținut 10%.

Moinești

Valentin Vieru (PNL) conduce în Moinești cu 58%, urmat de Iulian Busuioc (PSD) cu 17,99%. Pe locul al treilea se află Pascalini Nini (SOS) cu 12%.

Buhuși

Vasile Zaharia a câștigat detașat Primăria Buhuși cu peste 47%. Pe locul al doilea se află Ionel Turcea (PNL) cu 27%, urmat de Doru Vînca (ADU) cu 13%.

Târgu Ocna

Cristian Ciubotaru (PSD) rămâne primar în Târgu Ocna, asigurându-și astfel un nou mandat.

Aceste rezultate subliniază dominația PSD în județul Bacău, cu o prezență puternică atât la nivelul consiliului județean, cât și în mai multe primării cheie.

Prezența la vot la nivelul județului Bacău a fost de 44,79%, adică 264.354 voturi dintr-un total de 590.165 alegători. La nivel național, prezența la vot a fost de 49,97%, ceea ce înseamnă că 9 milioane de români au votat dintr-un total de 18 milioane înscriși pe liste.

Sursa: Realitatea de Bacau

Articolul precedentPSD a câştigat alegerile la nivelul judeţului Vaslui
Articolul următorPSD obține o victorie zdrobitoare în Brăila: Marian Dragomir și Francisk Chiriac conduc cu autoritate