Când Puterea atacă Opoziția sună alarma. Și sirenele urlă în democrația din România. Doar că cei prea înfierbântați electoral le aud doar dacă vor. Ceilalți, apoliticii, dezgustații sunt sătui de scandal, de zgomote inutile și ascultă muzică în lumea virtuală.
PSD dă semne că s a trezit în al12lea ceas din campania electorala pentru locale. Nu, nu este un meci amical această campanie. Nu este loc nici de majorete și nici de șampaniie. Se joacă și în România la fel de serios ca în SUA. Adică pe viață și pe moarte. Este o încleștare apocaliptică între doua filosofii de viata care nu pot conviețui și concura pașnic.
Pe ultima sută de metri a campaniei, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și a amintit că există a 3a putere în stat: Justiția, pe masa căreia a pus conflictul aproape ireal dintre legislativ și executiv. De prea multă vreme legea a fost terfelită după voia puternicilor zilei. Cei mulți și slabi s au trezit singuri și neapărati. N am ajuns aici dintr o dată. Am făcut pași mici cu toții. Fiecare încălcare de lege s a întors precum un bumerang și astăzi social democrații stau cu gâtul întins în așteptarea lui Cîțu să le spună ce face cu suta de miliarde împrumutate. Și dacă acțiunea se petrece în noul vest sălbatic de pe Dâmbovița și diligența Poștei a fugit deja? Știe ceva Banca Națională?
Până la răspunsurile atât de dificile să așteptăm verdictul instantei de judecată căreia Președintele Camerei Deputaților i a cerut accesul la…
Stenogramele ședinței de guvern din februarie, când s au adoptat 25 de ordonanțe și, abia ulterior, și au primit avizele necesare. Plus stenograma ședinței de numire a noilor prefecți de către premierul Ludovic Orban. Legea ii dă liber la astfel de documente, dar nu și primul ministru. Marcel Ciolacu zâmbește astăzi șugubăț la gândul că , până se pronunță instanța nu va mai fi ținut de a treia funcție în stat și va putea să facă publice stenogramele. Sunteți convins că veți mai avea și unde să le publicați?
Suntem generații ferite de ororile războiului și de dictatul terorii. Pentru cei mai mulți campaniile electorale sunt asemenea meciurilor de fotbal. Dar în spatele scandarilor galeriei se ridică amenințător un val de ură imens, un tsunami. Iar politica uneori ajunge la Pitești, la Aiud, la Periprava. Nu toate jocurile și toate sirenele sunt din realitatea virtuală!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD ii îndeamnă pe oameni sa se adreseze instanțelor de judecată pentru drepturile lor bănești
Articolul următorRealitatea din PSD – Dan Cristian Popescu, despre creșterea punctului de pensie cu 40%, școala online și proiectele pentru Sectorul 2