PSD se delimitează de soluția Guvernului Ciucă la scumpirea accelerată a carburanților.
PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani. 
“Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.  
De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.
Delimitarea PSD vine după apeluri repetate ale principalului partid de guvernare la adresa liberalului Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, de a trata cu seriozitate și profesionalism scumpirile la energie și carburanți. Apeluri care au avut drept unic rezultat o prezență evanescentă a benzinarului Virgil Popescu. 
Se pare ca poziția fermă a PSD coincide cu limita suportabilității șoferilor, înfuriați de o scădere cu 0,50 bani după o scumpire cu 50% a benzinei și motorinei în ultimile 3 luni. Cei mai mulți consumatori consideră măsura o bătaie de joc și sunt furioși.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSE LEAGĂNĂ ELEFANȚII?
Articolul următorDin ce cauză și-a dat Adrian Chesnoiu demisia