PSD consideră că liberalii nu au înțeles corect propunerea social democrată în domeniul Energiei. Mecanismul propus de PSD, nu va duce la creșterea prețurilor compensate pentru consumatorii care fac economie și se încadrează în plafoanele de consum. Aceste plafoane nu se desființează! Dimpotrivă, cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.
Totodată, pentru toți ceilalți consumatori, inclusiv pentru cei industriali, prețul la energia electrică nu va putea depăși un nivel maxim, reglementat prin lege, care va fi semnificativ mai mic, respectiv la jumătate față de valorile speculative. Mai mult decât atât, mecanismul PSD se finanțează cu 2,2 miliarde de euro, fonduri nerambursabile din exercițiul bugetar 2014-2020, care alfel riscă să fie pierdute de România. Nu ar fi o noutate, susține PSD în comunicatul oficial în care se explica propunerea social democrată în domeniul Energiei.  România a pierdut, tot cu Virgil Popescu în fruntea Ministerului Energiei, fondurile pentru comercializarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, care puteau fi accesate în octombrie 2021.
PSD precizează că modelul său propus în Coaliție  aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili și pentru economia românească. În plus, România va valorifica 2,2 miliarde de euro pentru compensarea facturilor la energie – bani europeni care ar rămâne neutilizați daca nu se intervine cu o astfel de reglementare.
Contrar celor afirmate în spațiul public de unii reprezentanți  practicate astăzi pe piața de energie din România.
PSD a preluat inițiativa după ce numeroasele apeluri adresate Ministerului Energiei au rămas fără răspuns.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD a decis cine va fi noul ministru al apărării
Articolul următorCiolacu îl laudă pe Grindeanu pentru Portul Constanța