Astăzi, conducerea PSD a decis numele celui care-l va înlocui pe Vasile Dîncu. Ministrul desemnat de partid pentru a prelua funcția de ministru al Apărării este Angel Tîlvăr, în prezent șeful Comisiei de Afaceri Europene din Senat, conform știripesurse.ro.

Decizia ar fi fost luată după ce liberalii au spus ferm că nu fac schimb de posture ministeriale. Îndelung fluturat ca înlocuitor de Dîncu, Mihai Tudose n-ar vrea să dea “fazanul de Bruxelles pe cioara apărării”, cum zicea un coleg de partid.

Iniţial, preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţa, imediat după demisia lui Vasile Dîncu, că partidul nu se grăbeşte să vină cu o propunere la Apărare, pentru că interimarul, premierul Nicolae Ciucă, a condus acest minister şi a fost şef al Statului Major al Armatei, astfel că poate rămâne în funcîie pe durata celor 45 de zile prevăzute de lege. Marcel Ciolacu mai afirma, întrebat dacă s-au putea face un schimb între ministere, că discuţiile se duc în coaliţie.

Articolul precedentMaia Sandu, vizită la București. Întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă
Articolul următorPSD reia atacul la ministrul Energiei și explică cum proiectul său aduce mai multe avantaje pentru consumatori