Premierul Ludovic Orban a anunţat că regretă faptul că personalul medical  nu are suficient echipament de protecţie pentru a se lupta cu coronavirusul. PSD îi readuce aminte preşedintelui PNL că atunci când lumea se înarma cu echipamente medicale, atunci ei se ocupau cu “anticipatele, iar preşedintele Klaus Iohannis zicea că gripa e o simplă răceală.”

“Ludovic Orban despre echipamentele pentru protecția personalului medical: „Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achizițiile pe care le facem la nivel național.”

Dacă în luna ianuarie, în loc să vă țineți de anticipate, ați fi făcut achiziții de teste și echipamente, ați fi găsit, că nu era penurie! Iar azi personalul medical ar fi fost protejat!

Dacă ministrul Economiei semna pe 24 ianuarie, nu pe 24 martie, ordinul ca Romarm să producă echipamente pentru protecția medicilor și asistenților, azi n-am fi avut spitale în carantină și zeci sau sute de cadre medicale infectate!

Dacă în ianuarie, Iohannis ne-ar fi spus că e ceva serios, așa cum spunea OMS, nu că efectele noului virus sunt ca „în orice răceală”, atunci probabil că toată țara s-ar fi pregătit de pandemie, nu de anticipate!

La ce ne folosesc acum regretele, Ludovic Orban?”, au scris cei de la PSD pe pagina de Facebook.

Articolul precedentPSD demască minciuna PNL: ”teste puține=îmbolnăviri puține”
Articolul următorPSD somează PNL sa impoziteze de urgenta toate pensiile speciale