PSD reușește să stopeze politicile energetice anti-românești ale ministrului Virgil Popescu.
PSD anunță că în urma intervenției experților social-democrați Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România.
Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc. Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.
Ceea se închide nu se desființează, ci intră în conservare. Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.
Prevederile enunțate au fost convenite în ședința Coaliției și sunt anunțate într-un comunicat de presă al PSD. Soluția social democrată este de trecere treptată la energia verde, cu evitarea măsurilor radicale și a închiderii peste noapte a unor capacități de producție, înainte de a deveni funcționale unitățile alternative de producere a energiei. 

                                             

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAmbasadorul Rusiei la București: „Informațiile care provin din Ucraina sunt 99% false”
Articolul următorCozmin Gușă: NATO descoperă #RomâniaReală