Alaltăieri, o coloană militară NATO n-a putut trece spre baza militară de la Cincu pentru că podul din parcursul drumului dădea semne de surpare. Aseară, un tren cu vagoane ucrainene a deraiat prin Moldova din pricina precarității terasamentului, pagube mari și calea ferată blocată. În portul Constanța, utilajele destinate manevrării încărcăturilor cerealiere sunt ruginite și nu răspund comenzilor, scrie Cozmin Gușă, într-un editorial.

MIG-urile sau F16-urile din dotarea armatei române nu prea pot zbura în condiții de siguranță. Mulți dintre interlocutorii militaro-politici români ai șefilor NATO detașați la noi nu știu nici engleză, nici franceză, se-nțeleg prin semne din mâini sau rânjete aprobatoare.

Am înțeles că de ceva vreme se fac glume tari despre “calificarea” românilor la cartierul general al NATO, iar Geoană o dă din colț în colț încercând să ascundă precaritatea pregătirii noastre pentru un eventual război. El nu le poate explica însă cum au fost furate de către baronii politici de-a lungul ultimelor decenii miliardele destinate consolidării infrastructurii rutiere și feroviare. Desigur că nici nu le poate reaminti americanilor despre “tunul Bechtel”, prin care au fost furate miliardele destinate construcției autostrăzii Transilvania, și nici despre privatizările frauduloase din energie dedicate companiilor din Austria, Franța, Germania, Italia, care-au distrus mult din capabilitatea de extracție și rafinare cu care ne mândream înaintea integrării euroatlantice.

#RomâniaReală pe care acum o descoperă și aliații este rezultatul unui jaf organizat în comun de liderii români și corporațiile recomandate de către “selectul” Club Euroatlantic, imediat după deciziile de integrare în NATO și UE. 

Desigur că aliații nu-și vor răspunde nedumeririlor prin răspunsul simplu și corect că dacă nu ne-ar fi tratat ca pe o colonie, ci ca pe un aliat, aveau acum pe cine și pe ce să se bazeze în România în condiții de război. Observați vă rog că despre “infrastructura politică” total distrusă nici n-am pomenit măcar…

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD menține capacitatea României de a produce energie în fața demolatorului Virgil Popescu
Articolul următorCodrin Ștefănescu: PSD-ul lui Ciolacu și-a aruncat la gunoi propriul ministru de frica sistemului