PSD ia în calcul să boicoteze ședința de investire a noului Parlament, dacă partidele de dreapta vor sfida prevederile legale și vor negocia pe lângă lege. Este posibil ca unii dintre parlamentarii PSD să aibă diverse treburi și să nu se realizeze cvorumul de două treimi pentru depunerea jurământului. Într un interviu acordat lui Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu și a declarat nemulțumirea față de împărțirea i funcțiilor din Parlament între partidele de dreapta, în disprețul legii  și regulamentelor care prevăd respectarea procentelor de reprezentare în forul legislativ în alegerea Birourilor Permanente și a conducerii comisiilor permanente. “Dacă vrei sa joci în extreme și iei în batjocură votul românilor și te duci la Vila Lac1 să faci aranjamente și să împărți după cum îți vine ție tot ce reprezinta Parlamentul, atunci este normal ca și reacția celor neinvitați să fie pe măsură”, a avertizat Marcel Ciolacu. 
Cine pierde conducerea Camerei Deputaților, dintre Ludovic Orban și Dan Barna, pierde și conducerea propriului partid, a explicat actualul președinte al Camerei Deputaților încrâncenarea cu care cei doi lideri de dreapta își disputa poziția numărul 3 în stat.

Guvern, doar cu toate forțele și doar cu Rafila premier

“Inteleg prin guvern de uniune națională, un guvern cu toate forțele politice reprezentate în Parlament. În al doilea rand, este exclusă altă propunere de prim ministru decât Alexandru Rafila, oe care PSD să o voteze în Parlament. PSD a câștigat alegerile și, în spiritul Constituției, partidul care a câștigat propune primul ministru”, rămâne ferm pe poziție liderul social democrat. Marcel Ciolacu susține ca o alianță cu PNL după anul ratat al guvernării liberale ar fi o jignire la adresa alegătorilor PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentȘase mii de hunedoreni rămân șomeri. Un om de afaceri nu permite crearea de noi locuri de muncă
Articolul următorSocial democrații germani îl urechează pe Klaus Iohannis și ii cer să respecte rezultatul alegerilor