PSD cere anchetarea penala a exploatării resurselor guvernamentale de către premierul, Florin Cîțu, în campania internă din PNL. PSD consideră că documentul emis de Cancelaria Prim- ministrului si ajuns în atenția opiniei publice oferă probe temeinice pentru deschiderea unei anchete penale. PSD arata că este vorba de utilizarea resurselor bugetare și umane ale Guvernului României și chiar și-a stabilit cartierul general al campaniei electorale interne la sediul oficial al Guvernului din Piața Victoriei.
“Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.
Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000  privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii”, se arată în comunicatul oficial al PSD de pe site ul oficial al partidului.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMitrea: Opoziția în vacanță, Cîțu împarte mită electorală la Guvern
Articolul următorGabriel Zetea strigă disperarea maramureșenilor, sinistrați și ignorați de liberali