România nu are premier! România nu are președinte! Este constatarea plină de revoltă a presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, după umilința fără margini suferită de România, din partea președintelui Ungariei, Janos Ader. Liderul social democrat constată că România nu are la Putere oameni de stat. Dacă din partea premierului se aștepta să nu  facă față provocării (pentru că este “un mărunt țepar penal, blocat mental în numărătoarea delegaților la congres”), președintele PSD este dezamăgit de lipsa de reacție la mai bine de 24 de ore din partea presedintelui, Klaus Iohannis. “Jo napot kivanok”, ii întoarce replica cu care șeful statului încerca să inducă ideea unor înțelegeri subterane vinovate cu premierul de la Budapesta, Victor Orban. 
“Anexarea cu forța a Crimeei este contestată și nerecunoscut oficial de nicio țară democratică. În schimb, Unirea Transilvaniei cu România este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnata în rezoluția oficiala Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și recunoscută în tratatele internaționale, inclusiv în Tratatul de la Versailles de după Primul Război Mondial”, este răspunsul pe care Marcel Ciolacu îl formulează spre a le arăta fa președintelui și premierului ceea ce aveau de făcut. 
“În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a fost declaraţia preşedintelui Ungariei, Janos Ader, la summitul de la Kiev. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRealitatea din PSD, invitat FLORIN LIXANDRU
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Toți oamenii premierului