Președintele PSD îl dă lecții de constituționalitate și regulament parlamentar președintelui PNL, Ludovic Orban și îl acuză de întârzierea moțiunii de cenzură. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că PSD va da de pământ cu Florin Cîțu, atunci când moțiunea de cenzură va ajunge în plenul reunit al celor două Camere. PSD respectă Constituția și legile țării, iar liderul social democrat este nedumerit de ce președinții celor două Camere au întârziat citirea moțiunii în plen asa cum ii obligau Constituția și regulamentele parlamentare. PSD va aștepta decizia CCR, iar președintele PSD crede ca ea va veni înaintea Congresului PNL. Marcel Ciolacu susține că încurcătură s-a produs din cauza președinților celor doua Camere care erau obligați să convoace de îndată plenul și să dea curs citirii moțiunii. “Dacă îl depășește funcția să-și dea demisia!”, i-a transmis Marcel Ciolacu succesorului său la președinția Camerei Deputaților, și președinte al PNL, Ludovic Orban. “De îndată convoci Birourile Permanente Reunite, informezi BPR, la care nu are importanță dacă este sau nu cvorum, se considera că BPR au fost informate că există o moțiune de cenzură și, de îndată, anunți Guvernul că e o moțiune. Nu stai 5 zile și după 5 zile te deștepți și convoci plen reunit. Ai în atribuții ca președinte al Camerei sau al Senatului posibilitatea de a convoca plenul fără o decizie a BPR. Nu PSD trebuie să arbitreze lupta lor internă! ” a declarat Președintele PSD la Antena 3.

“Guvernul Cîțu este căzut. Cu moțiuni, fără moțiuni, Guvernul Cîțu a căzut. Dacă moțiunra va fi pe ordinea de zi a plenului comun, PSD va vota căderea Guvernului Cîțu. Să fie foarte clar! Nu exista discuții.
Aceasta criză politică este o criză politică ipocrită. O criză generată de șantajul USR și de lupta internă a PNL. În această perioadă, noi avem și o criză sanitară, și o criză economică. Iar romanii sunt sufocați de facturile pe care le au de plătit. O asemenea ipocrizie și nemernici nu s-a întâmplat niciodată în politica românească”, a lămurit fără niciun echivoc poziția PSD Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBăluță mai câștigă o etapă din lupta cu Tolontan
Articolul următorFirea cheamă pronia cerească până “se trezește” Nicușor Dan