PSD poartă discuții cu Pro România și ALDE pentru a forma o majoritate parlamentară capabilă să schimbe Guvernul Orban. Invitat la RTV, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că o moțiune de cenzură este o variantă luată serios în calcul, dar numai după încetarea stării de alertă decretată la nivel național. După cele 3 zile de vid legislativ, PSD cere demisia de onoare a premierului, dar moțiunea de cenzură va fi depusă numai când va avea sorți de izbândă.

Astăzi, primul ministru, Ludovic Orban, va veni în Parlament să prezinte raportul de activitate cerut de Opoziție la finalul stării de urgență. Este un moment important în Parlament și PSD anunță că, deocamdată, va încerca să impună în legislativ un program economic alternativ. PSD a formula 28 de propuneri economice, sugestiv intitulat ”Repornim România”, iar Marcel Ciolacu spune că va fi transpus în inițiative legislative.

Ofensiva parlamentară a PSD este o decizie cu bătaie lungă. Președintele Camerei Deputaților a anunțat că în lunile de vară activitatea parlamentară va fi continuată fără întrerupere, de comun acord cu Pro România și ALDE.

În altă ordine de idei, președintele PSD nu vede oportună suspendarea șefului statului, iar Marcel Ciolacu invocă haosul existent și așa la nivelul țării. 

Desfășurarea alegerilor locale și generale ar aduce mai multă stabilitate politică, iar liderul PSD anunță că o variantă luată în calcul este desfășurarea simultană a localelor cu generalele, astfel încât să se reducă la minim expunerea populației.

Articolul precedentCataramă, pericol public în campanie electorală!
Articolul următorAcoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate