Premierul, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-au așezat la aceeași masă cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Oficialii români au călcat în Ucraina în a treia zi de Paști și au putut să vadă cu ochii proprii distrugerile provocate de armata rusă la Borodianka și Irpin și s-au întâlnit și cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme, Ruslan Ștefanciuk.

“România vrea să fie principalul hub de stabilitate și securitate în regiune și, astfel, să ne implicăm activ în procesul de reconstrucție a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât și cu firme românești. Mai mult, Porturile Constanța și Galați trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două țări, între Ucraina și Europa, dar și cu restul lumii.
Am susținut că, în procesul de aderare a Ucrainei la UE, comunitatea de români din această țară trebuie să ajungă să beneficieze de toate drepturile de care se bucură minoritățile din statele membre ale Uniunii și din România – acesta fiind un proces firesc pe care l-a parcurs orice stat în procesul de aderare”, arată liderul social democrat, Marcel Ciolacu, în comunicatul postat pe pagina oficială a PSD.

Vizita a fost programată și anunțată anterior, dar surpriza o constituie absența din delegația română a presedintelui Senatului, Florin Cîțu, care vorbea de amânare într-un moment în care discuțiile erau deja încheiate.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAzomureș reia parțial producția de îngrășăminte
Articolul următorNicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost marți în Ucraina, fără Florin Cîțu – Ce au discutat cu președintele Zelenski