În vreme ce Cîțu se joaca de-a uzurpatorul, PSD a mers la Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene și a constatat dezastrul. Nu există un Plan Național de Redresare și Reziliență. Există doar o colecție de documente disparate și insuficiente.
În conferința de presă dedicata PNRR, purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea,  a exprimat “ingrijorarea”  unanimă a colegilor săi, cu numai 7 zile înainte de termenul limită la care România este așteptată sa depună PNRR la Comisia Europeană. 
“Am fost astăzi împreună cu partenerii sociali la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a vedea varianta Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care ar trebui să fie trimisă la Bruxelles în şapte zile. Suntem extrem de îngrijoraţi de ceea ce ni s-a prezentat ca material PNRR, un set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole, fără a acoperi întreaga tematică a PNRR. Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană”, a susţinut Radu Oprea. “Prioritatea PSD este să atragem ca ţară cele 29 de miliarde de euro alocate României. De aceea, noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026. Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România. Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect”, a spus Victor Negrescu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD amenință cu moțiunea de cenzură
Articolul următorEmil Boc sau rețeta loialității ca slugărnicie pragmatică