Florin Cîțu nu știe la ce funcție va candida, în schimb Emil Boc știe tot ce trebuie. Apartenența la un grup transpartinic îți dă sentimentul invincibilității. Dar urciorul nu merge de multe ori la apă! Consultantul politic, Miron Mitrea, nu crede în declarațiile primarului Clujului, Emil Boc, referitoare la susținerea entuziastă a premierului, Florin Cîțu, pentru președinția PNL. Când doi se ceartă al treilea câștigă, crede Miron Mitrea, care vede în susținerea declarată o mișcare strategică prin care se stimulează conflictul între premier și președintele actual al PNL. Orban are prima șansă. Se ascut săbiile și se mizează pe slăbirea lui Ludovic Orban care să între obosit în cursa care contează. 
În cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a amintit că Emil Boc și-a început cariera în calitate de șef de cabinet al deputatului FSN de Cluj, Ionel Roman. După scandalul privind finanțarea din Grecia a FSN, Petre  Roman i-a cerut lui Ionel Roman să se retragă, dar i-a permis “să pună un băiat de incredere”. Ionel Roman l-a ales pe Emil Boc, povestește Miron Mitrea, nominalizare față de care Petre Roman s-a arătat mai mult decât neîncrezător. Dar Ionel Roman a insistat. Rezultatul a fost că s-a trezit scos în decor chiar de omul pe care în crescuse. Emil Boc s-a debarasat de Ionel Roman când a ajuns la decizia politică și l-a trecut candidat pe listele pentru Senat, mandat pentru care nu erau suficiente voturi în județul Cluj. Peste ani, Emil Boc a trecut drept premierul de incredere al lui Traian Băsescu. S-a mers până acolo încât “bocul” a devenit unitate de măsură a slugărnicie, A slugărniciei credincioase pentru publicul larg. A slugărniciei pragmatice pentru cri atenți la detalii. Emil Boc i-a rămas loial fostului președinte Traian Băsescu doar cât drumul era la deal. Când fostul președinte  a început să piardă susținerea statului paralel și când Traian Băsescu a încercat să o susțină pe Elena Udrea., Emil Boc s-a întors cu PDL în barca liberală. Fostul premier și actual primar al Clujului se dovedește un politician abil care face parte din grupul de la Cluj, un grup  transpartinic care se menține la putere indiferent de partidele care se află la guvernare. “Cred că este joc la două capete. Eu nu as dormi liniștit în locul lui Florin Cîțu că mă sprijină Emil Boc. (…) Cîțu este în mod evident un tip care are are puterea unui prim-ministru în pix pentru că el dă banii, dar nu este un politician bun, nu este abil. Atunci folosirea lui ca și balon este importantă. Nu exclud ca  printre strategiile lui Emil Boc, este un politician cu experiență care sunt convins că are mai multe variante, să se folosească și de Cîțu. S-a desprins mereu când a trebuit de cei care l-au ridicat. De ce sa nu se folosească și de Cîțu? Nu cred că la vârsta și la experienta lui, Emil Boc joacă o singura carte. Dacă va fi oportun va candida la conducerea PNL. “, i- a declarat Miron Mitrea jurnalistei Marilena Mititelu. 
Candidații cu greutate își anunță târziu candidaturile, a atenționat Miron Mitrea, în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPNRR în pericol evtrem:PSD a constatat dezastrul!
Articolul următorRealitatea din PSD, invitat DAN CRISTIAN POPESCU