PNL a vrut să-l pună pe Rîmbu, şeful demis al Spitalului Judeţean din Suceava, ministrul sănătăţii, doar că i-au şoptit păsărelele din servicii că e greu de lucrat cu un om autoritar ca el.

Puţină lume ştie că Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, cel care are pe conştinţă aproape o sută de cadre medicale, infectate cu coronavirus, a fost propus de Gheorghe Flutur, pentru funcţia de ministru al sănătăţii în primul guvern Orban. Conform algoritmului intern al PNL, Moldovei trebuia să i se dea două ministere. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, fost pedelist, era un om de bază pentru lupta electorală ce avea să vină. Aşa l-a propus pe Vasile Rîmbu, un tip extrem de dur, coleric şi incompetent.

Însuşi preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Spitalul, odată cu inaugurarea ambulatoriului. Era încântat, conform relatărilor presei. Încă nu se decise pe cine să pună ministrul sănătăţii. Totul se întâmpla prin toamnă. Nu întâmplător, Gheorghe Flutur, a aranjat venirea şefului statului.

Preşedintele Iohannis a avut o premoniţie: “Veţi avea mulţi pacienţi aici

„Este o realizare foarte frumoasă și sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici!”, ar fi spus preşedintele, conform relatărilor reporterului Digi24, postul de televiziune văzându-l pe managerul Rîmbu drept viitorul ministru al sănătății.

Criza a început în 28 februarie, când un bărbat în vârstă de 71 de ani, întors din Lombardia, s-a autoizolat acasă. De abia pe 2 martie, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison unde a rămas internat. A fost depistat pozitiv după alte două zile. A fost pacientul cu numărul 6 din România, după tânărul de 16 ani din Timişoara. 

Personalul medical a solicitat echipament specific şi măşti. În prima fază nu li s-a dat. Peste câteva zile au apărut şi alte cazuri.

Cadrele medicale au recomandat conducerii să facă teste. Li s-a părut suspect că mulţi ajunşi la ATI aveau capacitatea pulmonară redusă sub 30%. Conducerea a minţit. A comunicat medicilor şi asistentelor că aceştia au ieşit “negativi.”

În a doua săptămână a lunii martie au venit şi alţii bolnavi. Au apărut primii morţi, chiar şi bătrânul de 71 de ani.

Personalul medical a solicitat 4.000 de măşti. Rîmbu le-a spus că 400 le ajunge.

În ziua de 14 martie, într-o vineri, direcţiunea a convocat o şedinţă într-o încăpere de 40 de metri pătraţi. Aproape o sută de cadre au fost ţinute la grămadă, cu toate că unele reclamau că se simt rău.

Medici au spus că nu mai vin la Spital. Au fost ameninţaţi cu desfacerea contractelor de muncă.

După o altă săptămână de de brambureli administrative şi cu un trend ascendent al bolnavilor cu COVID-19, aproape 100 de medici şi asistente sunt infectate cu coronavirus.
De abia luni 23 martie, Gheorghe Flutur, protectorul său, a trebuit la presiunea Ministerului Sănătăţii să-l demită.

Ca o ironie a soartei dar şi a incompetenţei lui Vasile Rîmbu, cel ce i s-a predestinat fotoliul de ministru al sănătăţii, dintr-o învârteală politică, Gheorghe Flutur a căzut şi el victimă coronavirusului.
Astfel, după o gestiune proastă a situaţiei, Suceava are vârful de infectaţi şi cel de morţi.

Lui Rîmbu oricând i se poate face dosar penal.

Articolul precedentJoi au ajuns în România cele 200.000 de teste PCR pentru identificarea bolnavilor de coronavirus. Dispozitivele medicale au fost trimise de Coreea de Sud, ca ajutor în această situație de criză globală.
Articolul următorCorlatean crede ca liberalii nu vor un Parlament functional