Eduard Hellvig vorbește în numele unei echipe. Eduard Hellvig vorbește aceeași limbă cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Eduard Hellvig vorbește pentru SUA. Echipa lui Eduard Hellvig vrea să transfere României rolul de lider regional. Sunt principalele mesaje pe care le-a descifrat consultantul politic, Miron Mitrea, în postarea de pe blogul personal al fostului director al SRI.
Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a explicat că nu este o coincidență similitudinea de mesaj dintre fostul director al SRI și guvernatorul BNR în analizele independente lansate în același timp. Mitrea a amintit evaluarea guvernatorului potrivit căreia tranziția economică s-a încheiat cu succes: România este peste Grecia și asemenea Portugaliei în ceea ce privește produsul intern brut în prețuri comparate, adică ceea ce simțul comun numește nivel de trai.
Analiza lungă și greoaie a fostului șef de la SRI nu se adresează publicului larg, ci face parte din “licitația pentru anul viitor”, an cu 4 rânduri de alegeri. Potrivit consultantului politic, războiul din Ucraina generează amenințări, dar și oportunități pentru România, inclusiv oportunitatea de a fi principalul aliat al SUA într-o zonă în care Turcia nu mai oferă suficientă încredere și Ungaria plătește prețul piperat al celebrității și histrionismului premierului Victor Orban. Termenul de “liberal” asa cum este utilizat el de Eduard Hellvig arată că destinatarul comunicării de pe social media este establishmentul din SUA, unde conceptul desemnează democrația deplină, în raport cu Europa, unde este doar o doctrină politică.

Comentariile consultantului politic de la Realitatea Plus lasă să se înțeleagă ca ținta fostului director al SRI este cea mai înaltă funcție în stat în 2024.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Facilitățile sunt pentru susținerea unei anumite industrii. Nu le dai când ai, ci cui trebuie!
Articolul următorMarcel Ciolacu vrea reformă în asistența socială din România: „Este nevoie de reorganizarea unor instituții”