Laura Codruța Kovesi vrea să genereze o mișcare civică “anti-politic și anti-politicieni”. “Este o campanie publică de generare a suportului pentru o candidatură anti – partide”, atenționează Miron Mitrea.

Consultantul politic amintește că la discreditarea partidelor și a oamenilor politici s-a lucrat încă de pe vremea tandemului Coldea – Maior din fruntea SRI. E un curent care se manifestă în toată lumea. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus a arătat că din punct de vedere personal, Laura Codruța Kovesi are o poziție internațională de mare putere, dar rămâne de văzut ce hotărăsc cei care o o sprijină și au susținut-o masiv pentru ocuparea actualei poziții.

“Cu sau fără știința ei se construiește un curent socio-politic fără organizații, care să sprijine un candidat indendent care urăște partidele, urăște politicienii, este total împotriva politicii, ceea ce este fals, dar poți face populația să creadă în așa ceva”, a explicat Miron Mitrea.

Consultantul politic consideră că anul viitor vom ști răspunsul final în legătură cu posibila candidatură a șefei EPPO, dar a ridicat și problema spinoasa a importanței suportului parlamentar pentru președinte în sistemul constituțional românesc.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: ministrul Muncii (PSD) își probează autoritatea în fața șefului Casei de pensii (PNL)
Articolul următorMarius Budăi, anunț despre pensiile românilor: se măresc sau nu în acest an?