Încep zilele grele pentru PSD! Este prognosticul lui Miron Mitrea. Schimbarea de premier îl aduce pe Marcel Ciolacu în fruntea Guvernului și PSD va fi cel care încasează loviturile de la partenerii de Coaliție. Consultantul politic este convins că PNL va face, mai mult sau mai puțin discret, Opoziție la PSD și la Marcel Ciolacu și susține ca aceasta atitudine se manifestă deja.

Programul de guvernare cu care a venit PNL are primele 3 puncte “socialiste”, a explicat invitatul permanent al emisiunii “Culisele Puterii” de la Realitatea Plus. Mitrea a atras atenția că atunci când nu există opoziție în afară, opoziția se manifestă în interior și a adus în discuție atitudinea conducerii liberale de la Casa Națională de Pensii care anunță deja indexarea tuturor pensiilor. “PNL se pregătește ușor, cu grijă, să-i rupă picioarele lui Ciolacu. Este firesc! Asta a făcut și PSD cât PNL a condus guvernarea”, a arătat consultantul politic.

În schimb, Miron Mitrea a atras atenția că e o problemă de autoritate în ceea ce privește indexarea pensiilor și Marius Budăi, actualul ministru al Muncii, trebuie să-l aducă la ordine pe șeful Casei Naționale de Pensii, care ii este subordonat. Pe de alta parte, consultantul politic a explicat că PSD nu vrea indexarea care ar creste toate pensiile, inclusiv cele speciale, și merge pe varianta ajutorării  pensionarilor cu cele mai mici venituri.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentComunicat referitor la decizia de înscriere în Clubul de Presă a B1 TV, EVZ și Capital
Articolul următorMitrea despre candidatura lui Kovesi: “cu sau fără știrea ei se construiește!”