Președintele Klaus Iohannis are forța de a impune o soluție în Coaliție. Miron Mitrea consideră că suspendarea negocierilor a fost decisă de președintele PSD din cauza tensiunilor interne din PNL care un blocat discuțiile. Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării sunt ministerele cu care un partid controlează teritoriu și primul s-a decis să rămână la PSD, iar celălalt la UDMR, iar cei din spate de la PNL sunt nemulțumiți, a explicat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus.

Consultantul politic consideră că negocierile dintre PSD și PNL, cu decizia păstrării Ministerului Transporturilor de către Marcel Ciolacu s-au încheiat demult, încă de când conducerea ANRE a revenit în mod surprinzător la PNL. Acum, o parte din PNL este nemulțumită cu ce s-a dat la schimb, dar consultantul politic este convins ca președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu a negociat nimic fără știrea liderului informal al PNL, Klaus Iohannis. Miron Mitrea nu exclude ca șeful statului “să-i aducă la ordine pe liberali” intr- un mod surprinzător, inclusiv prin  întoarcerea la aplicarea 100% protocolului de funcționare a Coaliției.

Revenind la Marcel Ciolacu, consultantul politic apreciază că președintele PSD este foarte determinat să stingă revolta sindicală, să fie liniște în țară și să ajungă la o formulă de guvern funcțională cu liberalii, iar cea mai buna dovada este prezenta sa în delegația de la Palatul Victoria care s-a întâlnit duminica cu sindicaliștii din Educație.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre greva din educație : „Eu sunt mulțumit când văd că sindicatele își apără drepturile”
Articolul următorMiron Mitrea spune pe șleau: habar n-au de negocieri cu sindicatele