Consultantul politic Miron Mitrea ii face zob pe actualul și viitorul premier în ceea ce privește negocierile cu sindicatele din Învățământ. ”Habar nu au”, este verdictul invitatului permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus.

“Nu intri cu echipa cea mai grea în negocieri. la început. E un principiu,”refere to higher authority”, ca să ai o autoritate superioară pe care să o invoci când negocierile intră în impas. Faptul ca au întrat cei doi lideri mari a fost o greșeală. Ministrul Muncii și Ministrul Educației erau persoanele potrivite să dialogheze. Chiar și sindicatele aveau mai multe speranțe, dacă se gândeau că încă nu s-au văzut cu premierul, cu viitorul premier, și că urmează astfel de întâlniri. E lipsa de experiență în a trata cu societatea civilă, cu sindicatele. Au greșit! “, a declarat Miron Mitrea și nu a ocolit termenul de neprofesionalism, amintindu-i explicit pe Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. “Nu aveau ce să caute acolo!  În prima fază se mergea la discuții cu secretari de stat. Astăzi (duminică – nn) cu miniștri de linie, iar Prim-ministrul târziu, după ce obosește greva, aștepți de la premier să aibe cuvântul final. Dacă el spune că nu dă, cine să zică că dă? Klaus Iohannis?, a comentat Mitrea și a punctat că situația apărută ar putea să coste scump PNL și chiar pe Klaus Iohannis, pentru ca e ministrul nominalizat de el în domeniul favorit al șefului statului.

De menționat că Miron Mitrea, actual consultant, a întrat în politică după o îndelungată experiență națională și internațională în fruntea sindicatelor Frăția și, ulterior, CNSLR-Frăția.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Președintele PSD a suspendat negocierile ca să-i dea timp lui Klaus Iohannis să facă ordine la PNL
Articolul următorCine se opune schimbului de putere? România Suverană – ediție explozivă, ora 20.50