Cariera politică a lui Florin Cîțu este aproape de final. Este verdictul dur al consultantului politic, Miron Mitrea, care vede vizita în SUA a presedintelui Senatului ca pe o încercare nereușită de a-și salva funcția de președinte al PNL.  “În România nu s-a reușit să se guverneze bine când șeful Guvernului nu este și șeful partidului”, a explicat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii, de la Realitatea Plus, adăugând că, în consecință, este de așteptat ca foarte curând președintele PNL să devină Nicolae Ciucă. “România a avut, în sfârșit, o poziție a sa, un interes al său”, a apreciat analistul politic prestația premierului, Nicolae Ciucă. În opinia sa, războiul din Ucraina este de așteptat să se întindă mulți ani de aici înainte, cu perioade de încetare a focului și de înțelegeri temporare, motiv pentru care este de așteptat ca actualul premier să rămână pe funcție și să nu se mai producă rocada la guvernare între PNL și PSD.
Revenind la schimbarea locului de la vârful PNL, Miron Mitrea a explicat că lupta politica se duce acum în interiorul PNL. “PNL nu și-a rezolvat problemele. PNL a pierdut 20 de parlamentari prin măturarea lui Orban și probabil că mai sunt consilieri, primari care nu pleacă din partid pentru a nu-și pierde funcția și care sunt de acord cu Ludovic Orban, nu cu Iohannis care a făcut mișcarea. L-au adus pe Florin Cîțu președinte, a căzut de la Guvern și a rezistat 3 luni, mai mult decât mă așteptam. Iar acum are un premier, Nicolae Ciucă, fără nicio funcție în partid”, a atenționat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii. Rezolvarea? “In PNL este o problemă care se vede cu ochiul liber. Domnul Cîțu trebuie să plece acasă! Domnul Cîțu trebuie să plece acasă și să-i lase locul domnului Ciucă pentru că domnul Ciucă este mult mai serios decât el. Domnului Cîțu sigur i s-a spus să plece. Nu cred, știu. Și am bănuit că a plecat în America, unde ar avea colegi de pe vremea când conducea mașina. Nu, nu are. Să pui pe site-ul oficial că te-ai văzut cu un consilier al unui consultant. Nu înțelege! Până în vară Florin Cîțu pleacă acasă și vine Nicolae Ciucă”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre diferența de opinie Biden-Macron: „Trebuie să i se dea o zonă de ieșire lui Putin”
Articolul următorMiron Mitrea ii îndeamnă pe guvernanți la sinceritate: Va fi mai greu!