Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, a comentat divergențele de opinie între președintele american – Joe Biden, care a spus despre Vladimir Putin că este „un măcelar” și nu mai poate rămâne la putere, și președintele francez – Emmanuel Macron.

„Este evident că cele două țări au abordări diferite datorită poziției geografice. Eu nu am niciun dubiu că Macron și Biden și șefii statelor importantelor nu au stat de vorbă asupra strategiei comune. Trebuie să i se dea o zonă de ieșire lui Putin pentru că el singur nu și-o va găsi. Macron încearcă să facă pe polițistul bun, să poată prezenta o vctorie acasă. Până la urmă, fiecare țară își urmărește interesul. Biden spune ce cred majoritatea țărilor: că Putin este un criminal. Toată lumea încearcă prin propagandă și prin politicile de media să-și justifice poziția.

Există ruso-fobie în România. Lucrurile, de fapt, dacă vrei să le simplificăm vedem care este interesul și acționam ca atare. Nimeni nu se aștepta (în afară de câteva voci), ca în Europa secolului 21 să avem un război. Sigur că suntem toți foarte îngrijorați. Sunt zone care sunt distruse, oameni uciși și nu putem fi de acord.

Noi avem, ca români, un interes: pe lângă interesul uman să nu mi moară femei și copii în Ucraina. Viitorul nostrul este în Europa, este în NATO. Noi trebuie să fim solidari cu linia politică a țării noastre, a NATO”, a spus Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat dezacordul legat de apelativele pe care le-a folosit Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin, pe care l-a numit ”măcelar”. 

Președintele francez a subliniat că el nu va face apel la însușiri care să denigreze, așa cum a procedat omologul său american. În timp ce se afla în timpul vizitei sale din Polonia, liderul de la Casa Albă l-a atacat verbal Vladimir Putin, dând asigurări că acesta este un ”măcelar” şi că “nu poate rămâne la putere”.

Macron este de părere, însă, că un astfel de discurs nu face altceva decât să mențină tensiunile pe marginea conflictului din Ucraina. Mai mult, liderul francez a anunțat că urmează să discute cu Putin mâine sau pomâine, în vederea organizării unei operaţiuni de evacuare a oraşului Mariupol.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMAI SUNT PORUMBEII VESTITORII PĂCII?
Articolul următorMiron Mitrea: “Florin Cîțu pleacă acasă și vine Nicolae Ciucă!