Următoarele alegeri prezidențiale se poartă între Marcel Ciolacu și Eduard Hellvig. Fiecare își organizează propria tabără. Premierul l-a numit consilier onorific pe Victor Ponta, iar la liberali s-a reactivat Crin Antonescu. Este radiografia momentului în opinia consultantului Miron Mitrea. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus consideră candidații celor două partide mari drept favoriți incontestabili în raport cu candidaturile Laurei Codruța Kovesi și Mircea Geoană, pe care le consideră incerte, dar posibile. Revenirea în scenă a lui Victor Ponta și Crin Antonescu, aproape simultană, e mai mult decât o coincidență și este de așteptat ca fostul director al SRI să facă ordine în PNL la acest sfârșit de an. Miron Mitrea crede că misiunea lui Eduard Hellvig este mai ușoară decât a lui Marcel Ciolacu. Președintele PSD este “prizonier” în fotoliul de premier și l-a adus aproape pe Victor Ponta, un politician cu experiență serioasă, relații externe și apartenență la structuri de informații autohtone sau străine și grupuri de afaceri puternice. Dar mai ales, spune Miron Mitrea, “persoana care dacă intră la tine în casă îți schimbă butucul de la yală”. El a început deja să se manifeste egocentric și să vorbească despre propria persoană în detrimentul proaspătului său șef, Marcel Ciolacu.
În concluzie, consultantul politic vede favoriții pentru Cotroceni în Coaliția de guvernare și anticipează zile grele pentru actualul premier întrucât “Crin Antonescu este mai loial PNL decât Victor Ponta PSD”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentScena politică, analizată punct cu punct de Miron Mitrea: Principala capacitate pe care trebuie să o aibă un premier și guvernul lui este aceea de a negocia
Articolul următorMinistrul Economiei laudă potențialul turistic al unui județ: “Din păcate, datele statistice şi studiile arată că acest potenţial este prea puţin fructificat”