Consultantul politic, Miron Mitrea, trage un semnal de alarmă și avertizează ca Florin Cîțu și Cristian Ghinea trădează România la Bruxelles. Condiționarea PNRR de soluția USRPLUS în Justiție înseamnă trădare și întoarcerea la vechiul Jandarm. Scenariu terifiant: controlul politicului printr – o parte a Justiției este  ținta USRPLUS. Monica Macovei se întoarce prin discipolii săi: Cristian Ghinea și Stelian Ion. Consultantul politic, Miron Mitrea susține că istoria se repetă și se încearcă preluarea abuzivă a Puterii judecătorești. “Domnii Ghinea și Stelian Ion au ieșit și ne-au explicat, cu subiect și predicat, care este, de fapt, problema lor. Ei vor să recreeze drumurile inaugurate de Monica Macovei, de control al unor politicieni printr-o parte a Justiției”, a declarat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii. 
“Ghinea este omul Monicăi Macovei și aceste mecanisme au fost gândite de Monica Macovei. Domnul Stelian Ion este foarte apropiat de Monica Macovei. Să ținem minte: dacă o strategie a funcționat, ea va fi din nou pusă în practică! A fost o metodă eficienta de a scăpa de politicienii care ii deranjau: pe unii i-au trimis la pușcărie, altora le-au făcut praf cariera cu dosare de cercetare întinse pe 9 ani etc. Se încearcă reintroducerea aceluiași sistem. Același procuror, cu experiență profesională redusă ca să fie ascultător, să ancheteze și politicianul și pe judecătorul care îl judecă pe politician. Așa s-au făcut abuzuri și trebuie să nu se mai repete! Dar până astăzi nu știam că și domnul Cîțu este un discipol al Monicăi Macovei. Mi-a arătat că este un discipol al Monicăi Macovei. Pentru că tot ce a depus Ghinea la Bruxelles privind PNRR nu este luat în seamă fără semnătura Prim-ministrului. Proiectele, condițiile, angajamentele trebuie asumate de  premier”, a comentat consultantul politic pentru Realitatea Plus. 
Mitrea a explicat originile MCV și termenii generali în care se poartă negocierile internaționale. “Să ne înțelegem istoria! Până în 2007 nu se vorbise niciodată de MCV, principala condiționare de accedere la UE. Am fost la masa negocierilor cu FMI, cu Banca Mondială, cu Bruxelles, cu BERD ul, în mod repetat. Nu știu de la cineva, ci eu am fost acolo. Condițiile asumate, noi le formulăm, le propunem, venim cu ele. Nu FMI îți impune. FMI îți arată ce nu merge și tu îți iei angajamente. Cei cu care negociezi te constrâng să faci ceea ce ai promis. MCV este creația Monicăi Macovei. N-am niciun dubiu că MCV a fost introdus de Monica Macovei împreună cu Traian Băsescu. Ei l-au propus dintr-un motiv foarte simplu: nu aveau o majoritate parlamentară prin care să controleze în mod serios Parlamentul si Puterea politică. Și atunci au creat o autoritate externă, au avut nevoie să facă apel la cineva ca să impună decizii. Acel cineva a fost MCV. Foloseau MCV și FMI ca pe o sperietoare. Același lucru se petrece astăzi. Cristian Ghinea recunoaște că el a introdus în PNRR condiții pentru acordarea fondurilor.”
” Îl bănuiam de mai multă inteligență. Cum poți să vii tu public și să recunoști că tu te-ai dus la Bruxelles după ce ai făcut o listă de condiții pe care dacă nu le îndeplinești să nu-ți dea banii? Și aceste condiții care sunt? Cele pe care ei nu le pot rezolva nici măcar în alianță, cu atât mai greu de impus în Parlament. Deci, tu, român, te duci și pui cu mânuța ta niște condiționări care-ți blochează fondurile pentru poporul tău! Nu știu dacă este abuz în serviciu sau este trădare. Și tu, domnul Cîțu, ești de acord să se pună niște condiții pentru niște bani de care avem mare nevoie.! Nu mă interesează dacă a fumat sau nu marihuana, dar mă deranjează foarte tare că își asumă asemenea condiții ca să avem acces la banii europeni, în timp ce se împrumută la dobânzile cele mai mari din Europa și aduce țara la datorie externă de peste 50% din PIB. Ca să vii în Parlament să spui că, dacă nu se desființează SIIJ ul și nu se întorc anchetele la DNA, nu putem trage banii? Păi nu trebuie să tragem bani din aceștia! Nu avem nevoie să ne băgăm în casă jandarmul.

Iar, dacă ne uitam cu atenție, nu e un jandarm nou, sunt cei vechi. Este inacceptabil! Nu e vorba cine va fi șef! E important pentru România dacă voi, cei care sunteți acum la putere, sunteți atât de nemernici încât introduceți niște conditionalitati fără nicio legătură cu UE, fără nicio legătură cu viața românilor, doar ca să va faceți voi niște jocuri politice! Asta este foarte important!”.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMitrea: în locul lui Drulă imi era rușine să mai ies pe stradă. ZERO investitii!
Articolul următorPreședintele PSD o pune pe Gabriela Firea la curățenie după Clotilde Armand