Cel mai eficient agent a lui Vladimir Putin este Volodimir Zelenski. Constatarea surprinzătoare vine de la  Miron Mitrea, invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Populațiile vestice sunt din ce în ce mai obosite de conflictul din Ucraina și de sacrificiile pe care propriile guverne le cer oamenilor pentru contracararea agresiunii condamnabile a Rusiei. Pe  acest fond, agresivitatea liderului de la Kiev în raport cu sprijinitorii săi occidentali generează reacții negative de la Washington până la Bratislava.

Consultantul politic a arătat că cel mai elocvent exemplu este amenințarea Poloniei cu deschiderea unui proces international în cazul în care nu mai permite exportul cerealelor ucrainene în condițiile în care Polonia are graniță cu Ucraina și este una dintre principalele țări susținătoare ale Ucrainei, furnizoare inclusiv de echipamente militare performante.

“Actuala conducere de la Kiev face tot posibilul ca să-i întoarcă pe aliați împotriva lor. Pe Putin nu-l mai bagă nimeni în seamă, se mai întâlnește doar cu liderul nord-coreean, are probleme și cu turcii și atunci vine Zelenski să-l ajute”, a declaratiron Mitrea.

De critici în legătură cu susținerea Ucrainei are parte și premierul român, Marcel Ciolacu, mai nou după ce a anunțat că România intenționează să achiziționeze Portul Giurgiulești, de pe Dunăre, al Republicii Moldova. Miron Mitrea, nu și-a mascat enervarea produsă de acești critici și a explicat că România este într-un proces de integrare a Moldovei și este interesată să achiziționeze infrastructura de transport de energie electrică și de gaze, inclusiv din Transnistria. În consecință, investiția în Portul Giurgiulești, un port mic și singurul port al Republicii Moldova la Dunăre este o investiție strategică. Premierul român investește în Moldova, nu în Ucraina, a arătat Mitrea și a adăugat că integrarea Moldovei în lumea noastră occidentală este o datorie pentru orice politician de la București.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMăsurile AUSTERITĂȚII. Marcel Ciolacu: „Să nu vă fie frică de reformă. România are nevoie de progres”
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „PSD, chiar dacă e aliat cu PNL, la alegeri sunt în concurență, se bat pentru voturi”