Ziua Z. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat miercuri dimineață că în zorii zilei s-au desfășurat sute de descinderi. Un număr record, spune Marcel Vela, de percheziții și peste 3.000 de polițiști, jandarmi și ofițeri ai forțelor speciale au fost angrenați în această acțiune.

„Declarăm ziua de astăzi Ziua Z, 11.11.2020, România. Atunci când am zis că suntem cu ochii pe ei (n. infractori) să știți că nu a fost o figură de stil. Au acționat astăzi 3.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și din alte structuri. Au fost 600 de acțiuni, dintre care 489 de percheziții si 130 de descinderi.
Din cele 489 de percheziții , 386 sunt pe crimă organizată. Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate de arest preventiv, pentru unele mandate europene de arestare. Au fost vizate 21 de grupuri infracționale care se ocupau de următoarele activități: trafic de droguri, de persoane, de migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj.”, a declarat Marcel Vela în conferința de presă.
Despre felul în care este gestionată pandemia de coronavirus și despre respectarea măsurilor de siguranță, ministrul a spus că a achiziționat bodycam-uri (n. camere de filmat cu fixare pe corp) pentru a constitui probe în eventualele situații neclare.

Articolul precedentNoi vouchere date de viitorul guvern PSD
Articolul următorInterziceți firmele sub acoperire pentru structurile de informații și se termină cu statul paralel!