Liderul PSD Marcel Ciolacu este primul șef de partid din România care ia atitudine față de evenimentele sângeroase de la Washington privind tranziția de putere de la Trump la Biden.

”Ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii reprezintă o ‘subminare’ a democraţiei mondiale,” consideră liderul PSD.

„Cred că nu s-ar fi aşteptat nimeni. Un singur lucru stau să mă întreb: de unde sunt efectele? Este această suspiciune majoră de fraudare şi totuşi o campanie foarte, foarte dură şi cu foarte multă ură. Acesta este efectul la populaţie. Sub nicio formă nu m-aş fi aşteptat să se întâmple aşa ceva în SUA. (…) Părerea mea este că nu este subminarea democraţiei SUA, este subminarea democraţiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA. (…) Toată lumea se aştepta de la preşedintele Trump să recunoască înfrângerea şi să nu se ajungă la o astfel de situaţie. În momentul acesta, cred că toată lumea trebuie să aibă un mesaj foarte clar. Repet, noi nu apărăm democraţia în SUA, este cea mai veche democraţie, noi apărăm democraţia în toate statele în acest moment. Este un atac la democraţie peste tot şi a conceptului de democraţie”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Potrivit acestuia, ar fi vorba despre o „manipulare”, întrucât „întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări.”

„Întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări. Este evidentă o manipulare, că nu există astfel de ieşiri în stradă fără o manipulare sau fără un aranjament, iar după ultimul mesaj al lui Trump eu cred că (…) intră în istoria neagră a Statelor Unite”, a afirmat liderul social-democrat.

 

Articolul precedentCiolacu: Alegerile trebuiau să fie amânate pentru campania de vaccinare
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 132. Problemele care-i strică până și freza lui Boris Johnson