Noua Catedrală Sfântul Sava din municipiul Buzău a fost resfinţită duminică 16 august 2020 şi în prezenţa lui Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, care a sprijinit din umbră proiectul construcţiei. 

Pentru prima dată de la scandalul de proporții care a zguduit PSD, săptămâna trecută, când primarul Buzăului l-a renegat pe președintele Consiliului Județean, Toma, Neagu și liderul Marcel Ciolacu, s-au afișat, umăr la umăr, cu ocazia sfințirii catedralei Sfântul Sava din centrul orașului.

Cu fețele acoperite de măști de protecție, cei trei social democrați au stat unul lângă celălalt, dând impresia unei echipe, deși până mai ieri s-au aruncat vorbe grele și doar șeful partidului a putut face 

Liderul interimar al PSD a declarat că e hotărât. Luni va depune Moţiunea de Cenzură împotriva actualului Guvern.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac…dar suntem la biserică”, a declarat Ciolacu reprezentanţilor media, după serviciul religios.

În faţa celor prezenţi, Marcel Ciolacu a recunoscut cu regret că nu întotdeauna clasa politică s-a ridicat la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier: 

“Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor,” a mai spus Ciolacu.

Cu peste 1.600 de ani în urmă, unul dintre primii martiri creştini ai neamului românesc, goţii l-au înecat în apele râului Mousaios, Buzăul de azi. Este vorba despre Sfântul Sava Gotul, ocrotitorul spiritual al Buzăului, pe care Biserica Ortodoxă Română îl prăznuieşte în fiecare an. 

Articolul precedentÎn lupta pentru București, Petrov joacă rolul lui Traian Băsescu
Articolul următorTraian Băsescu nu ştie dacă va lua Primăria Capitalei cu 30%. Sociopol ştie