“In acest moment nu este luată o decizie cu prim-ministru în ceea ce privește remanierea. Dacă vrem să avem o coaliție normală și o Românie normala aceste decizii vin in primul și primul rând din partea prim-ministrului, după o evaluare a activității fiecărui ministru. Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Să vedem când este momentul.” Declarația președintelui PSD arată că asupra Guvernului se fac presiuni pentru remaniere și decizia vine” de la televizor” și nu de la șeful Executivului.
Pe de alta parte, Marcel Ciolacu a precizat că remanierea este un act politic și administrativ firesc și  a arătat că se va discuta pe aceasta tema la reuniunea Coaliției. Liderul social democrat a refuzat sa facă declarații sau referiri la un ministru anume sau la activitatea ministerelor, dar în cadrul ultimelor declarații a alocat un timp generos pentru a critica politicile guvernamentale în domeniul Energiei. Liberalizarea pieței energiei a fist o tâmpenie. La fel și compensarea, iar președintele PSD a arătat că nu se poate aloca 3% din PIB pentru “a finanța specula de pe piața energiei”. Președintele PSD a invocat ultimele declarații ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, și explicat că 52% din inflație a fost generată de creșterile de preț la energie. România are un deficit energetic de 15% și ministerul a mai făcut o mare tâmpenie, spune Marcel Ciolacu:  s-a vândut energia pe anul acesta!   Situația este gravă și PSD prin liderul său a avertizat ca nu dorește o criză în Coalitie dar nu poate accepta că 31 de miliarde de lei  să se ducă pentru compensare, iar consumatorii caș. Nici trebuie protejați printr-un preț reglementat. Am vândut energia cu 4 – 500 de lei și acum se vinde cu 2000, a avertizat Marcel Ciolacu și a atras atenția că pentru politicile energetice este responsabil Ministrul Energiei. El susține ca PSD are 3 soluții și le va prezenta în Coaliție, iar actele normative aferente trebuie finalizate pana la 1 septembrie.
Revenind la remaniere este de remarcat că Marcel Ciolacu admite o astfel de posibilitate, dar arată implicit că discuțiile pe tema remanierii vor fi începute de PSD cu evaluarea lui Virgil Popescu, care a făcut o serie de tâmpenii, după cum rezulta din ultima declaratie a șefului PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD : în 2023, avem premier PSD sau alegeri anticipate
Articolul următorProiect curajos încheiat între familia Păcuraru și familia Păunescu – investiții în media, energie și imobiliare. Cea mai ambițioasă strategie de business