După ce preşedintele Klaus Iohannis a îndreptat povara redeschiderii şcolilor pe umerii primarilor şi ale consiliilor locale, Marcel Ciolacu a reacţionat dur:

“Trist președinte, jalnic profesor! Este inacceptabil să te speli pe mâini pentru că Guvernul TĂU n-a fost în stare să facă NIMIC pentru deschiderea în siguranță a școlilor.

Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzește, domnule Iohannis?! Sunt 7 milioane de copii, părinți și bunici care nu știu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie.

Cum adică să spui că elevii se obișnuiesc repede cu ”lucrurile mai puțin plăcute”?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor și cu purtarea ore în șir a măștilor luate din banii părinților?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localități întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!”, s-a întrebat liderul PSD. 

El a mai pus presiune pe preşedinte să respecte legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, astfel încât părinţii să poată să le cumpere celor mici tabletele pe care nu le-a dat guvernul. 

Marcel Ciolacu i-a mai recomandat preşedintelui să îmbrace haina prezidenţială, nu geaca galbenă. 

Articolul precedentAurelian Bădulescu îl provoacă pe Robert Negoiţă la un duel electoral
Articolul următorLiviu Dragnea este supus unui regim de exterminare, consideră Codrin Ştefănescu