Fostul lider PSD Liviu Dragnea este pur si simplu supus unui regim de exterminare în inchisoare, pentru simplul fapt că a îndrăznit să acorde un interviu, scrie Codrin Ştefănescu pe pagina sa de facebook, la câteva ore , după ce avocata fostul lider PSD, Flavia Teodosiu, a renunţat regimul opresiv la care este supus fostul preşedinte al PSD după interviul acordat Ancăi Alexandrescu.

„I s-a agravat starea de sănătate în ultimele 3 luni, urmare a unor decizii injuste luate de penitenciar… Consecinţele pot deveni ireversibile… Acum 3 luni, cu mult înaintea interviului, i-a fost aprobat un consult… N-a fost dus… A fost sancţionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi şi cumpara bunuri o lună,” a declarat Teodosiu jurnaliştilor. 

Liviu Dragnea acuză de mai mult timp dureri de coloană vertebrală, având mai multe hernii în zonele cervicale şi lombare.

Încă înainte de întemniţare a prezentat echipei medicale un dosar legat de suferinţa sa, menţionează avocatul. 

I s-a refuzat dreptul de a merge la un consult la Spitalul de Ortopedie de la Foişor, deşi avea aprobată cererea de către judecătorul de liberări.

Mai mult, i s-a refuzat dreptul la mişcare prin curte, un lucru recomandat de către medici în astfel de afecţiuni. 

La trei zile după interviu, aprobarea nu mai era valabilă.

Ieri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a remis presei un comunicat în care se specifică faptul că toţi deţinuţii au drepturi egale, fără a se specifica ceva în speţa respectivă. 

“Convorbirea online pe care acesta a avut-o a fost făcută publică în data de 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru data de 30 iunie. În data de 25 iunie, după această convorbire online pe care acesta a avut-o şi care a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens – situaţie care se menţine, din păcate, şi astăzi. Explicaţiile au venit după câteva zile, când acestuia i-a fost comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online şi că a fost declanşată o anchetă care va stabili dacă acesta a încălcat regulamentul sau nu.

Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar pentru încălcarea articolelor 81 litera l, 82 literele o si q din Legea nr. 254/2013 (n.r. privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), fiind adoptată o hotărâre a comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioada de o lună.

În paralel însă, în aceeaşi perioadă (respectiv imediat dupădata de 25 iunie), i s-a aplicat şi o măsură administrativă – respectiv cea a retragerii de la muncă. Din păcate însă, pentru o perioadă nedeterminată – aspect care, din punctul meu de vedere, este complet nelegal, decizie care a fost luată în temeiul Deciziei nr. 500165 din anul 2017 a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, act care nu areputere de lege, dar care adaugă la lege în mod nepermis, şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinutii care sunt sancţionaţi disciplinar”, a mai explicat avocata, care a subliniat că există în acest sens două procese pe rol.  

Articolul precedentMarcel Ciolacu, pe post de stilist vestimentar: “Domnule Iohannis, îmbrăcaţi haina prezidenţială, nu geaca galbenă!”
Articolul următorPSD dansează după muzica lui Ponta cu Vasile Dâncu