PSD a iniţiat o Moţiune de cenzură. Deja a adunat 204 de semnături de susţinere. Textul documentului e redactat de o echipă coordonată de senatorul Şerban Nicolae, a anunţat aseară preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

PSD ar avea voturile suficiente să treacă această moţiune de cenzură. „Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune”, a afirmat preşedintele interimar al PSD, care nu a avansat însă o dată certă la care va fi depusă moţiunea.

PSD vrea să meargă la consultările de la Cotroceni şi cu o propunere de prim-ministru după căderea Guvernului Orban.

„Vom prezenta şi un program economic pe termen scurt. Vom veni în faţa românilor şi vom prezenta şi un astfel de program. Şi nu doar în faţa românilor, ci şi în faţa preşedintelui României, deoarece preşedintele are atributul constituţional de a desemna primul ministru. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice care vor şi vota moţiunea de cenzură.

Noi vom depune o moţiune de cenzură şi 100% această moţiune va trece”, a mai precizat Ciolacu.

Ludovic Orban a susţinut că în sesiunea extraordinară nu se poate depune Moţiunea de cenzură, ar fi neconstituţională, a mai susţinut el. 

Articolul precedentMonica Anisie împarte cu Selly premiul de la Culisele Puterii
Articolul următorMarcel Ciolacu l-ar vrea pe Dâncu ideolog, nu în conducerea partidului