Marcel Ciolacu – președintele PSD consideră că refuzul Austriei de a permite aderarea României la spațiul Schengen „este un calcul meschin, mic, al unor politicieni, nu al poporului austriac”

„Am spus: eu cred că trebuie să vedem ce face domnul președinte Klaus Iohannis. Poate se trece sub Suedia președinția. Nu am nici o așteptare. Dacă o să existe o decizie până la sfârșitul anului, momentan Austria a anunțat că nu-și modifică votul. Ne facem o speranță prea mare.

Cred că este un termen care poate fi luat în consideare: a doua parte a anului următor. Trebuie vorbit și cu președintele spaniol.

Era foarte greu ca România să primească votul și apoi să schimbe decizia Austriei. (…) E ceva ce nu a funcționat.

„Pe data de 12 a fost ultimul vot asumat, că sunt de acord. Iar pe data de 18 imediat și-au schimbat părearea. Este un calcul meschin, mic, al unor politicieni, nu al poporului austriac. Aici să fim atenți: să nu avem un conflict între români și austrieci. Au avut ei un sondaj. (…) Dar nu răspunzi la o nedreptate cu o nedreptate”, a spus Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani: „Acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR”
Articolul următorPlanul lui Ciolacu pentru prezidențiale: PSD a pierdut de 4 ori, înseamnă că a greşit undeva