Marcel Ciolacu – președintele PSD spune că majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 nu va fi ultima pentru următorii 50 de ani deoarece este posibil ca procentul de 9,4 stabilit în PNRR să fie înlocuit.

„Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de către domnul prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii şi cu comisarul Schmit, mie mi-a transmis că e o aberaţie să fie trecut 9,4. Cu adevărat, dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara, la un post TV.

„Nu ştiu cu ce anume au gândit. Suntem singurul stat european cu acest procent trecut. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE care e de 12,6. Obligativităţi de creştere a veniturilor sunt cu totul alt lucru. Nu poţi să vii să impui un procent fix care nu are nicio treabă cu realitatea. Mai avem o mică majorare de până în 12 la sută. Este la fel ca şi cu închiderea minelor şi a termocentralelor. Reprezentanţii Comisiei Europene spun că nu ei au cerut aceste lucruri”, a mai declarat Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentESTE DOAR AUSTRIA IPOCRITA 
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre România în Schengen: „Este un calcul meschin, mic, al unor politicieni, nu al poporului austriac”