De la alegerile locale la alegerile generale, unele organizații PNL au suferit hemoragii masive de voturi și au dus la scorul parlamentar cu mult mai mic decât  decât cel pe care miza conducerea PNL. Emisiunea Culisele Puterii a suprapus și analizat alegerile desfășurate la o distanțâ de numai doua luni. Consultantul politic, Miron Mitrea, suspectează o lovitura de palat din interiorul PNL la adresa titularului funcției de prim ministru, Ludovic Orban. Analiza comparativă arată că PNL Bihor, filiala vedeta condusă de Ilie Bolojan, a pierdut 22% din electorat, PNL Arad, condus de Gheorghe Falcă, 21%,,PNL Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, 16%, filiala din Suceava al cărei președinte este Gheorghe Flutur, 16%, PNL Iași, a lui Mihai Chirică, 15%,, PNL Alba, cu Mircea Haba în frunte, 15%, PNL Ilfov, 15%, PNL Cluj cu Emil Boc, 14,%, PNL Caraș Severin, președinte Marcel Vela, 10% și PNL Constanța, condus de Bogdan Huțucă, a pierdut 10% din electorat. În doar doua luni, aceste organizații au pierdut masiv  din susținerea publică. . Tocmai organizațiile mai puternice, de la care premierul și președintele PNL, aștepta performanță.
Consultantul politic a explicat pentru Realitatea Plus că, adeseori, în campaniile electorale, sunt grupuri mai interesate de jocurile interne din partid, decât de competiția politică, dat fiind ca întotdeauna la guvernare se afla o echipă și nu tot partidul. Miron Mitrea a remarcat că organizațiile cu probleme sunt dominate de lideri din fostul PDL, iar Ludovic Orban este bine să analizeze cu atenție ce se întâmplă în propriul partid, unde pare a fi ținta “unei răfuieli politice”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPrima reacție de neam prost a lui Iohannis la întâlnirea cu liderii PSD
Articolul următorMarcel Ciolacu, după consultările de la Cotroceni: “Iohannis a recunoscut că PSD a câștigat alegerile. Propunerea lui Rafila ca premier, onorabilă”