După ce ONU, OMS și Organizația Mondială a Comerțului au avertizat asupra riscului unei penurii alimentare provocate de criza de coronavirus, PSD a conceput o listă de soluții pentru ca România să nu se confrunte cu o astfel de situație.

”ONU, OMS și Organizația Mondială a Comerțului avertizează asupra riscului unei penurii alimentare din cauza restricțiilor privind exporturile.

Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore acest avertisment și să ia măsuri rapid! România are un potențial agricol uriaș, iar această șansă nu trebuie irosită!

#PSD a prezentat deja public soluțiile pentru asigurarea alimentelor pentru populație.

6 copii ramas bun mama lor statie

Guvernul trebuie să lase de-o parte orgoliile politice și să treacă la treabă!

Soluțiile PSD pentru asigurarea alimentelor:

1) Însămânțarea la timp a întregii suprafețe agricole a țării. Statul trebuie să asigure sprijin pentru seminţe și motorină.

2) Continuarea investițiilor în sistemele de irigații, în sistemul de combatere a grindinei și de creștere a precipitațiilor.

3) Acordarea la timp a subvențiilor din fonduri europene, continuarea și extinderea programelor de susținere a fermierilor (tomate, usturoi, lână, motorină, etc.).

4) Deblocarea investițiilor de peste 650 milioane de euro în ferme și în mini-fabrici pentru producția de ouă, lapte, produse din carne, conserve, ulei, făină, mălai, etc. Legile sunt deja aprobate.

5) Credite garantate de stat, cu dobândă zero, pentru o perioadă de 18 luni pentru cei care angajează și mențin forța de muncă în domeniul agricol.

6) Scutirea de plata impozitelor pentru agenții economici din domeniul agroalimentar. Eliminarea taxelor de mediu pentru ambalaje pe perioada crizei.

7) Distribuirea în toată țara a corturilor militare pentru colectarea, sortarea și calibrarea legumelor proaspete.

8 ) Achiziția de mașini pentru transport marfă perisabilă, mașini de ambalat, etichetat, cântare, sisteme de supraveghere și control, etc.

9) Distribuirea prin Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea” a unor cantități de legume proaspete către persoanele izolate, spitale, unități militare, centre de carantină.

10) Medierea relației producători – retaileri pentru preluarea de către supermarketuri a legumelor proaspete pentru comercializare”, se arată în postarea PSD de pe o rețea socială. 

Înființată de fostul ministru al agriculturii, Petre Daea (PSD), Casa de Comerț Unirea nu este un proiect care să fie susținut de actuala guvernare liberală, de actualul ministru al agriculturii, liberalul Adrian Oros.

“Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiții egale de acces la piață și asupra acestui lucru, știți bine, că noi am fost susținătorii activi ai unui proiect de lege, care sperăm să fie pus în practică, dealtfel este și unul dintre punctele care există în programul de guvernare, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, la conferința de presă de la Ministerul Agriculturii, din 6 noiembrie 2019.

Articolul precedentMandate prelungite pentru aleșii locali
Articolul următorProiect PSD, în lupta cu pandemia: Spital mobil de 250 de paturi, la Iași