Lideri ai PSD din teritoriu se implică activ în gestionarea efectelor pandemiei COVID-19. Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, lider al PSD Iași, a anunțat într-o conferință de presă că, astăzi, a convocat consilierii județeni pentru a lua o decizie importantă și a demara procedurile unui proiect creat pentru a  ajuta viitorii pacienți infectați cu coronavirus.

Este vorba de achiziționarea unui spital mobil în comun cu consiliile judeţene Neamţ şi Bacău, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. Investiţia se ridică la 15 milioane de euro. Şeful CJ Iaşi a declarat că este dezamăgit că autorităţile din Suceava nu au răspuns la propunerea amenajării spitalului mobil regional.

“Am lansat zilele trecute propunerea şi am primit mesaje favorabile din partea ieşenilor, a managerilor de spitale şi a cadrelor medicale. Avem susţinere şi din partea altor consilii judeţene din Moldova. Aşteptăm să se alăture demersului şi alte autorităţi judeţene şi locale, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile“, a spus şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.

Unitatea spitalicească va fi amplasată la Lețcani, județul Iași. Termenul de livrare ar fi de 15-20 de zile, iar montarea ar dura aproape o săptămână. “Noul spital va avea o capacitate de 250 de paturi, va dispune de o zonă specială pentru analize medicale şi testarea pacienţilor, săli de operaţii, saloane de terapie intensivă cu o capacitate de 50-70 de paturi, depozite de materiale şi echipamente medicale. Nu este timp de pierdut. Fiecare oră contează. “, a declarat Maricel Popa.

Spitalul va putea fi folosit şi ulterior pandemiei, pentru campanii sau caravane medicale în zonele rurale ale Moldovei, pentru orice altă situaţie de urgenţă medicală sau va putea fi dat în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, este de părere liderul PSD Iași.

Articolul precedentLista de soluţii a PSD pentru criza alimentară
Articolul următorMarcel Ciolacu, apel la solidaritate: Un produs românesc CUMPĂRAT=un loc de muncă SALVAT!