Se face „un mic DNA” la Luxemburg? Conform luju.ro, Laura Codruța Koveși va avea o echipă de procurori români, unii care nu-i sunt deloc străini.

Procurorii DNA Jean Uncheselu, Dana Ana, „Marea Preoteasa” Elena Grecu si Constantin Irina, alaturi de doi colegi de breasla din afara DNA, au fost selectati printre candidatii pentru functia de procuror european delegat in Romania. De asemenea, la Parchetul European a fost deja detașat procurorul Marius Bulancea, fost consilier al lui Kovesi.

Cine sunt procurorii admiși:

Jean-Nicolae Uncheselu, celebru pentru anchetarea lui Victor Ponta si pentru dosarul „Vizita la Trump” în care îl anchetează pe Liviu Dragnea. Uncheselu a avut dosar disciplinar din cauza ca a anchetat guvernul Sorin Grindeanu pentru adoptarea OUG 13/2017.

 

Dana-Manuela Ana, adjuncta Sectiei a II-a, acuzata de abuzuri într-o ancheta vizându-l pe fostul șef al CJ Constanta Nicușor Constantinescu, precum și cea care a cerut sprijinul SRI pentru probe, în cazul Radu Mazare; Ana Dana l-a anchetat și pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg, dar Tribunalul Bucuresti, ca prima instanta, a inchis dosarul pe prescriptie, scriu cei de la Luju.ro.

 

Camelia-Elena Grecu, pe care colegii din parchet au poreclit-o „Marea Preoteasa”, pentru ca se imbraca mai mereu in negru si se pare ca este o fire bisericoasa, a fost procuroare de sedinta la ICCJ, in procesul DGASPC Teleorman, soldat cu condamnarea lui Dragnea.

 

Constantin Irina, cea care a semnat memoriului FJR din 2017 impotriva noilor legi ale justitiei, precum si a doua plângeri din 2018, contra revocarii Laurei Kovesi de la conducerea DNA, respectiv a lui Augustin Lazar din functia de Procuror General.

 

Florin Bogdan Munteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi (fost sef al DNA Iasi intre 2014 si 2018.

 

Dana-Cristina Bunea, de la Parchetul General. Și-a obtinut gradul profesional de PICCJ fara examen, in ianuarie 2009, când activa la DIICOT.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentTraian Băsescu îl apără pe prof. Adrian Streinu Cercel
Articolul următorProfesor de la Universitatea din Viena aruncă în aer studiile „Boierului”