În conferința de presă susținută miercuri seara, președinte Klaus Iohannis a răspuns la mai multe întrebări importante. Una dintre ele a reliefat, din nou, apartenența sa către PNL, deși președintele României ar trebui să fie apolitic.

Întrebat de un jurnalist dacă va desemna un premier din Partidul Social Democrat, în cazul în care PSD va avea majoritate la alegerile parlamentare din decembrie, Iohannis a răspuns ferm:
„E o întrebare veche, la care am mai răspuns. Prima mea opțiune rămâne Ludovic Orban. Eu cred că alegerile vor fi câștigate de PNL. Dar, desigur, asta este părerea mea și a tuturor sociologilor care fac sondaje. Poate PSD-ul are alte sondaje.”, a răspuns președintele României.
80 de miliarde de euro primiți pentru redresarea economică
„Am stabilit 12 direcţii prioritate: Sănătate, Educaţie, Digitalizare şi securitate cibernetică, Transport durabil, Combaterea schimbărilor climatice, Protecţia mediului, Energie, Eficienţă Energetică, Mobilitate Urbană, Mediu de Afaceri, Cercetare-inovare, Creşterea capacităţii de rezilienţă în condiţii de criză în domeniul sanitar şi alimentar.
Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali – Tranziţia verde şi combaterea schimbărilor climatice, Servicii publice, dezvoltare urbană şi valorificarea patrimoniului şi Competitivitate economică si rezilienţă.
Când spun că am încredere că Guvernul actual va reuşi să obţină banii puşi acum la dispoziţie de UE mă bazez pe fapte, nu pe opinii.”, a declarat Iohannis.

Articolul precedentAnunțul e oficial. Iată cum se vor desfășura Crăciunul și Revelionul
Articolul următorCostel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță