Legalitate, consultare politică și respectarea procedurilor. Sunt condiții obligatorii intr- o democrație. Se reafirma în răspunsul președintelui Comisiri Europene, Ursula von der Lyon, destinat lui Marcel Ciolacu, după ce președintele PSD a reclamat modul abuziv în care Guvernul Cîțu a făcut alocări bugetare, a elaborat Planul National de Redresare și Reziliență și intenționează să schimbe Avocatul Poporului. Procedurile parlamentare pentru schimbarea Avocatului Poporului impun consensul politic, iar elaborarea PNRR trebuie să se facă cu concursul tuturor actorilor politici interesati: Putere și Opoziție, autorități locale și centrale, sindicate, antreorenori și societatea civilă.
De menționat, ca în luna martie, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reclamat deciziile arbitrare ale Guvernului într-o scrisoare adresată oficialilor europeni Ursula von der Leyen și Frans Timmermans.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPericol de RĂZBOI la graniță. Gilles Emmanuel Jacquet: “România este protejată de apartenenţa la NATO”
Articolul următorMarcel Ciolacu le dă de lucru guvernanților