200 de mii de doze de sulfat de hidroxiclorochină, au început să fie distribuite în spitalele din linia I începând de aztăzi, 16 aprilie. Până la sfârșitul săptămânii vor mai fi aduse în depozitele Unifarm încă 2 milioane de doze.

Dr. Dragoş Damian, Director General Terapia, spune că e încântat de parteneriatul realizat cu statul român și că vor tura motoarele la maxim ca fiecare medicament să fie accesibil pacienților cu COVID-19. „La aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria am lucrat împreună cu specialiștii din Guvernul României, Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm, cărora le mulțumim pentru că au facilitat în cel mai scurt timp formalitățile legate de importul acestui medicament”, a declarat Dr. Dragoş Damian, Director General Terapia.

„Parteneriatul nostru cu sistemul sanitar nu se oprește însă aici. Ne pregătim ca până la mijlocul lunii august să aducem în ţară 1.000 kg de materie primă de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) care să fie utilizată ca rezervă pentru fabricarea medicamentului, dacă situația o va cere. De asemenea, fabricăm şi punem pe piață lunar circa 500 mii de cutii de Paracetamol în 3 forme de prezentare și stăm la dispoziția autorităților pentru a fabrica sau importa și alte preparate necesare în lupta împotriva pandemiei”, a mai spus directorul Terapia.

Cele 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienți conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentPoliţia nu va mai aduce lumina de Paşti
Articolul următorCozmin Gușă: Cum ne salvăm din toamnă ? (8) “Salvarea” Ro = cafteală + buzunareală. GENERALIZATE!